vineri, 17 aprilie 2015

Propunerile ARPCC de modificare a Codului Civil

Stimate doamne / stimaţi domni,

Anul acesta sperăm să putem porni procesul de modificări legislativ care să impună în principal recunoaşterea şi combaterea fenomenului de alienare parentală dar şi impunerea unor programe de legături personale semnificative între copil şi părintele nerezident şi prezumţia (în caz de divorţ) de custodie comună fizică acolo unde condiţiile părinţilor o permit.
Ţin să mulţumesc pe această cale traducătorilor voluntari care ne-au ajutat să documentăm schimbările necesare, să traducem material relevante (studii ştiinţifice de marcă, texte de lege din ţările avansate în acest domeniu). Mai este mult de lucru (încă sunt multe traduceri de făcut, multe demersuri legale) dar credem că efortul nostru este un efort serios care în timp va coaliza un spectru larg de profesionişti din cadrul organismelor statului. Până la urmă nu dorim decât să determinăm cât mai mulţi părinţi să îşi reducă conflictual parental şi să se medieze, mai degrabă decât să intre pe panta acţiunilor în justiţie care nu fac, de cele mai multe ori, decât să exacerbeze conflictele în dauna copiilor.

Ataşat aveţi un prim set de modificări propuse de ARPCC, modificări care ar trebui implementate în cadrul actualului cod civil. Alte modificări vor fi propuse în curând în zona legii 272/2004 şi, intenţionăm noi, dorim ca în viitorul puţin mai îndepărtat să lucrăm împreună cu specialiştii interesaţi şi cu societatea civilă modificări care să îmbunătăţească codul de procedura civilă pe zona punerii în executare a măsurilor privitoare la minori.

Cea mai recentă versiune a acestui document se pa putea descărca de la adresa web http://goo.gl/M4FnAD

Aşteptăm cu interes feedback-ul constructiv al specialiştilor privitor la modificările propuse în documentul anexat. Vă rugăm să direcţionaţi feedback-ul dvs către adresa de mail [email protected]

Colectivul ARPCC


--------------------------------                                                                                                                              
REF: [ngo3127]
GRUPURI: PA, GV, GS, GL, GT
SUBGRUPURI: PP-LOBBY, PP-AVOCATI, PP-CEDO, PP-PSIHOLOGI, CONTACTE

Niciun comentariu:

Cele mai citite