luni, 26 mai 2014

Plan parental pe formatul propus de ARPCC, accesptat de CA Ploieşti

Avem plăcerea să publicăm textul unui mesaj primit din partea unui avocat din Ploieşti care ne pune în vedere acceptarea de către CA Ploieşti a unui plan parental creat după modelul ARPCC propus aici. Publicăm acest text cu speranţa că aceasta va stimula şi alţi profesionişti (avocaţi sau mediatori) să insiste pentru utilizarea acestui plan parental.
Colectivul ARPCC

++++++++++++++++++++++++++++++++

Atasate, veti gasi hotararile pronuntate in dos.30472/281/2012, avand ca obiect exercitarea autoritatii parintesti. Initial, cu foarte mare dificultate, am reusit sa implementez partea din Planul Parental care includea doar partial modalitatea de pastrare a legaturilor personale - planul de vizitare/accesare/gazduire. Pe tot parcursul celor doi ani in care ne-am judecat, mama s-a opus ca tatal sa isi vada copiii mai mult decat clasicul si falimentarul "un week-end la doua saptamani".

Pe scurt:

-tatal a castigat in prima instanta (cu mici modificari orare, care insa ar fi fost acceptate de catre tata), insa instanta a decis ca vizitarea sa se efectueze in domiciliul mamei, aspect imposibil din cauza relatiilor tensionate si care era contrar vointei partilor exprimata in Planul Parental.

-ambele parti au formulat apel: mama pentru a obtine "un week-end la doua saptamani", iar tatal pentru a corecta aspectul referitor la vizita in domiciliul mamei.
Din neatentie, instanta de apel (Tribunalul Prahova) a admis ambele apeluri, rezultand o eroare judiciara de proportii.

-tatal a formulat recurs, iar Curtea de Apel Ploiesti a admis recursul in totalitate, rezultand mentinerea sentintei de la Judecatorie cu modificarea aspectului referitor la vizite, respectiv ca acestea sa nu fie in domiciliul mamei, ci conform celor stabilite prin Planul Parental.

Evident, poveste este lunga, fiind foarte multe aspecte de comentat si de explicat, insa important este ca se poate!
Sper sa va fie de folos...mult succes!

Cu stima si consideratiune,
av. Rãzvan Toma Stãnciulescu

găsiţi anexat:
1. sentinţa de la judecătorie aici
2. decizia tribunalului aici
3. decizia CA Ploieşti aici
4. planul parental standard propus de ARPCC aici


ref: [ngo1782]


Niciun comentariu:

Cele mai citite