miercuri, 5 februarie 2014

Cum se socotesc weekendurile pare si cele impare?

Întrebare:
Buna ziua, Am fost la sedinta informare inainte de a incepe divortul. Urmeaza sedinta de mediere propriu-zisa. Am observat ca intre martie si aprilie sunt doua saptamai consecutive impare, apoi intre mai si iunie sunt saptamanile consecutive pare. Indexul , ziua de luni, este impara/para.Ce se intampla acolo? Raman ale unuia ambele? Mersi de clarificari. Maria, Piatra Neamţ.
Răspuns:
Stimată doamnă,
O anumită săptămână se socoteşte a fi pară sau impară nu în funcţie de indexul zilei în lună ci de indexul săptămânii în an. Mai multe detalii puteţi găsi aici. Fie vă înţelegeţi între dvs., fie socotiţi convenţia ISO care este explicată la link-ul de mai sus.
Alternativ, dacă utilizaţi planul parental propus de către ARPCC (vedeţi aici) puteţi găsi acolo un calendar care identifică pe mai mulți ani de zile săptămânile pare și respectiv cele impare, la fel, weekendurile pare și cele impare (este un fișier Excel care în tab-ul 4 conţine un calendar perpetuu).
Indiferent ce calendar utilizaţi este util să agreaţi cu celălalt părinte ce calendar veţi utiliza ca să nu fie apoi „discuţii”. Desigur că cea mai bună cale ar fi însă ca pe viitor relaţia dintre dvs. ca părinţi să se detensioneze şi să nu mai fie nevoie să apelaţi la contractul semnat în planul parental ci mai degrabă să stabiliți de comun acord, cu câtva timp înainte, programul copilului funcție de situația personala a fiecăruia dintre cei doi părinți. Totuşi într-o primă etapă este util ca planul parental semnat să fie cât mai exact ca să nu minimizați motivele de disensiune
Cu deosebită consideraţie
Codin Băltăgan


Niciun comentariu:

Cele mai citite