miercuri, 30 decembrie 2020

Videoclip viral care arata importanta cresterii copiilor de ambi parinti in proportie 50/50

Activista Emma Johnson, care este mama singura, prezintă un caz simplu, dar eficient de crestere a copiilor de părinți in proportie 50/50


Nu se poate nega că gasirea unui aranjament de custodie care funcționează pentru dvs. și fostul partener poate fi incredibil de stresantă pentru toți cei implicați. Probabil că veți lua în considerare o varietate de factori atunci când stabiliti un plan de partajare a responsabilităților parentale. Dar, de prea multe ori, aceste responsabilități nu sunt impartite deloc. Într-un nou videoclip viral, Emma Johnson, activistă pentru creșterea copilului și fondatorul site-ului WealthySingleMommy.com, prezintă un caz pentru co-părinți care să convină asupra unei împărțiri cu adevărat egale 50/50.

În clipul animat, Johnson remarcă faptul că maternitatea singură poate fi cu adevărat epuizantă, deoarece mămicile își asumă adesea toate sarcinile, iar copiii își văd tatăl în weekend. Argumentul pentru asta? Copiii „au nevoie de o casă primară”.

Johnson continuă: "Ce se întâmplă dacă ți-aș spune că programul pentru fiecare sfârșit de săptămână nu este de fapt ceea ce este bun pentru copii? Că îi doare pe copii?" Ea indică 60 de studii care demonstrează că este mai bine pentru copii atunci când petrec timp egal cu ambii părinți, menționând că le oferă copiilor șansa de a-și vedea tatăl jonglând cu treburie de familie și cele de serviciu, gestionând sarcinile gospodăriei și fiind îngrijitori dedicati. La fel, ei o văd pe mama lor ca o întreținătoare care se îngrijește de ea însăși - precum și de alții. Și „toți banii de avocați pot merge la un fond de crestere a copiilor”.

Ea concluzionează că părinții care „cred în egalitatea de gen și în ceea ce este mai bun pentru copii” ar trebui să ia în considerare un acord de crestere 50/50.





Ginger Gentile, directorul Erasing Family și fost director executiv adjunct al Organizației Naționale a Părinților, spune că părinții cu responsabilitati impartite sunt definiți ca "un părinte are cel puțin o treime din timp cu un copil". Și acel model - sau cel descris de Johnson - crește în popularitate pe măsură ce ne îndepărtăm de "modelul copiilor din anii 1950 care sunt cu un singur părinte, de cele mai multe ori mama, și adesea îl văd pe celalalt părinte în weekend".

Și acele studii menționate de Johnson au constatat că copiii care împart timpul între casele ambilor părinți au în mod egal rezultate mai bune cand vine vorba de:
  • Realizare academică
  • Consum redus de droguri, alcool și țigări
  • Sănătate mentală și fizică mai buna
  • Reducerea activitatii sexuale timpurii și a sarcinii la adolescenți
  • Functii și venituri mai mari mai târziu în viață
  • O mai mare probabilitate de stabilitate a familiei la propria vârstă adultă
  • Relații mai bune cu părinții, parintii vitregi și bunicii
Aceste rezultate au fost valabile chiar și în cazurile în care există un conflict mai mare între părinți sau unul câștigă mult mai mulți bani decât celălalt.

Acestea fiind spuse, argumentul pentru o crestere a copiilor cu adevărat egala este mai mult decat clar. Să sperăm că, cu o conștientizare și discuții sporite, este o tendință care continuă să crească.

Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite