joi, 31 decembrie 2020

Alienarea parentala - Prin tribunale ca prin viata

Alienarea parentală este un fenomen grav. "Copilul nu vrea să stea cu tatăl lui”, “Fetița mea plânge când o vede pe mama și mi se ascunde în brațe”, “Nu pot să îmi oblig copilul să meargă cu tatăl lui în vacanță, refuză”. Toate aceste situaţii pot ascunde o problemă cunoscută de psihologi, însă ignorată de autorităţile de judecată. Se numește alienare parentală și este considerată o formă de abuz.
De ce, un părinte influențează copilul prezentandu-l pe celalat ca pe un dușman, un om rau sau periculos? Cum putem preveni un astfel de fenomen, este discutat în emisiunea "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru la televiziunea A7TV.


Invitați: Corina Voicu – Judecător, Curtea de Apel Pitești Mihai Tănăsescu - Avocat, Baroul București Alina Stoica - Avocat, Baroul București În România, s-au înmulțit în ultimii ani, cazurile în care unul dintre părinți reclamă alienarea parentală atât în sfera penalului, cât și în sfera civilului. Acest fenomen a devenit deja unul îngrijorător, cu efecte pe termen scurt, mediu și lung. Alienarea parentală distruge atât copilul, cât și pe părinții lui. Însă ce fac instituțiile statului ?

Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite