Invitați: Corina Voicu – Judecător, Curtea de Apel Pitești Mihai Tănăsescu - Avocat, Baroul București Alina Stoica - Avocat, Baroul București În România, s-au înmulțit în ultimii ani, cazurile în care unul dintre părinți reclamă alienarea parentală atât în sfera penalului, cât și în sfera civilului. Acest fenomen a devenit deja unul îngrijorător, cu efecte pe termen scurt, mediu și lung. Alienarea parentală distruge atât copilul, cât și pe părinții lui. Însă ce fac instituțiile statului ?
joi, 31 decembrie 2020
Alienarea parentala - Prin tribunale ca prin viata
Invitați: Corina Voicu – Judecător, Curtea de Apel Pitești Mihai Tănăsescu - Avocat, Baroul București Alina Stoica - Avocat, Baroul București În România, s-au înmulțit în ultimii ani, cazurile în care unul dintre părinți reclamă alienarea parentală atât în sfera penalului, cât și în sfera civilului. Acest fenomen a devenit deja unul îngrijorător, cu efecte pe termen scurt, mediu și lung. Alienarea parentală distruge atât copilul, cât și pe părinții lui. Însă ce fac instituțiile statului ?
miercuri, 30 decembrie 2020
Videoclip viral care arata importanta cresterii copiilor de ambi parinti in proportie 50/50
Activista Emma Johnson, care este mama singura, prezintă un caz simplu, dar eficient de crestere a copiilor de părinți in proportie 50/50
- Realizare academică
- Consum redus de droguri, alcool și țigări
- Sănătate mentală și fizică mai buna
- Reducerea activitatii sexuale timpurii și a sarcinii la adolescenți
- Functii și venituri mai mari mai târziu în viață
- O mai mare probabilitate de stabilitate a familiei la propria vârstă adultă
- Relații mai bune cu părinții, parintii vitregi și bunicii
marți, 29 decembrie 2020
Piesa de teatru pe tema alienarii parintesti
Text câștigător la Concursul de Creație Dramatică - ediția 2020
Copiii sunt direct afectați de acțiunile iresponsabile și impasibile ale adulților. Uneori, vocile lor nici măcar nu sunt auzite. Iar atunci traumele se agravează, abuzurile se intensifică și faptele care le succedă pot fi... fatale.
Dona Alba prezintă tristă poveste a unei fetițe din zilele noastre, o poveste care, din păcate, nu este singulară, ci se repetă de prea multe ori fără a fi văzută sau ascultată cu adevărat de cineva. Un subiect tabu pentru societatea românească, asupra căruia trebuie să reflectăm, apoi să luăm atitudine.
miercuri, 23 decembrie 2020
Moș Crăciun luptă împotriva înstrăinării părinților: „Aceasta este o formă de violență domestică, iar copilul este victima”
Luni, 21 decembrie și marți, 22 decembrie, Moș Crăciun apare pe lângă diferite instanțe de judecată din toată Belgia, dar nu transmit un mesaj fericit. Este o acțiune a organizației „Blauw Hart Parent Alienation International”, care luptă împotriva înstrăinării părintești. „După divorț, unul dintre părinți întoarce copilul împotriva celuilalt părinte și adesea tații sunt victimele. Avocații facilitează acest lucru doar în pledoaria lor.”
"21 decembrie este cea mai întunecată zi a anului. Din păcate, fiecare zi este o zi întunecată pentru mulți părinți, în special tați și copii. Fenomenul alienării părintești este puțin cunoscut publicului larg, deși are loc undeva în toate cercurile. Toată lumea cunoaște pe cineva”, au declarat activiștii „Blauw Hart Parent Alienation International”. Pentru a întări acțiunea, a fost ales un costum de Moș Crăciun. „Perioada de Crăciun nu este un moment bun pentru mulți părinți, oricum am dori să spunem acest lucru”.
„Blauw Hart Parent Alienation International” luptă împotriva alienării părintești. „După o luptă in divorț, copiii sunt adesea folosiți ca mijloc de presiune pentru a-l doborî pe celălalt părinte. Interesele copilului nu mai contează. ”Organizația denunță bătălia lungă și legală și faptul că copilul este repartizat temporar unui părinte. Potrivit acestora, acest lucru hrănește resentimentul unui părinte de a întoarce copilul, care se luptă cu un conflict de loialitate, împotriva celuilalt părinte.
„Lipsa recunoașterii”
În timp, copilul îl respinge pe celălalt părinte, în ciuda legăturii perfect sănătoase înainte de divorț. Furnizorii de îngrijire implicați confundă atașamentul patologic al copilului față de (adesea) mama cu un atașament sănătos și raportează acest lucru și instanței. ”Astfel, potrivit lor, nu doar părintele rămas este victima, ci și copilul."
Lipsa recunoașterii și expertizei în legătură cu înstrăinarea părinților de către instanțe, instanțele de justiție și mediatori este parțial baza problemei. În plus, procedurile extenuante, timpii lungi de așteptare în instanță, concediul legal timp de două luni în instanțele familiale și pentru minori și alți factori asigură faltul că înstrăinarea părinților se poate manifesta și se poate dezvolta în continuare.”
"Blauw Hart Parent Alienation International" se străduiește, printre altele, sa obtina o desfășurare rapidă și corectă a medierii parentale obligatorii, o legislație îmbunătățită care propune șederea uniform distribuită ca aranjament preferențial și gestionarea dosarului de către același judecător care este asistat în acest sens de un educator.
Colectivul ARPCC
joi, 3 decembrie 2020
"Pentru ca imi apartii" - film artistic despre alienare (audio DE, subtitrare RO)
Cele mai citite
-
Comentariu ARPCC: noi credem ca autoritatea parinteasca comuna dublata de largi programe de relatii peronale reprezinta este soutia corect...
-
Acesta este doar un rezumat Copia acestui document o găsiți aici: http://goo.gl/I31wQE Traducător: Dragnea Mădălina Co...
-
Întrebare: Doi părinți divorțați se confruntă cu următoarea situație: trebuie făcută o operație medicală copilului lor. Minorul a fost în...