duminică, 15 mai 2016

MARȘ DE 1400 KM PENTRU CUSTODIE COMUNĂ

Pe jos, de la Congresul Național până la Parlamentul European.

Pe data de 24 Mai, Nicolás Muñoz va sosi la Paramentul European în urma parcurgerii, pe jos, a 1400 kilometri pentru a milita pentru custodia comună și pentru drepturile copiilor.

În Paris, Nicolás se va alătura lui Antonio Borromeo, un părinte italian cunoscut ca "Papi Gump" pentru distanțele parcurse în favoarea custodiei comune. Va fi a cincea oară când Borromeo își va începe drumul din orașul său natal, Vasto, și va merge până la Bruxelles pe jos.

La Parlamentul European, Nicolás va oferi detalii despre obstacolele existente pe care tații trebuie să le înfrunte în Spania și Europa pentru  a se bucura de copiii lor și pentru a-și putea îndeplini îndatoririle părintești. Și, de asemenea, pentru a putea garanta și respecta voința copilului, privită din perspectiva beneficiului custodiei comune.

În Spania, în timp ce cererile societății referitoare la egalitatea părinților în domeniul custodiei copiilor sunt din ce în ce mai numeroase, deciziile instanțelor și legislația nu urmăresc același drum
: doar în 21,3 % dintre cazurile de divorț și de separare se acordă custodia comună, în ciuda faptului că acest procent s-a dublat în ultimii 4 ani.

******************************************

În cazul în care sunteți interesați să participați la întâlnire în calitate de invitat, vă rugăm să o contactați pe dna. Beatriz Becerra (
[email protected]) până Vineri, 13 Mai, și să vă trimiteți datele personale: nume, adresă, data și locul nașterii, tipul documentului de identitate (pașaport sau buletin), numărul corespunzător cardului și data la care acesta expiră.

Toate cele bune,
Angela Hoffmeyer, ICSP



ARPCC ref. [ngo3990] 

Niciun comentariu:

Cele mai citite