vineri, 31 octombrie 2014

Nu mi se permite sa ma intalnesc cu baiatul si nici sa vorbesc la telefon?

INTREBARE:
I. situatia mea e urmatoarea : sunt divortat din 2010, baiatul care acum are aproape 9 ani ( in septembrie ) este in custodia fostei sotii , comform hotararii de divort avem stabilita o tranzactie privind programul de vizita. Dea lungul vremii, si in special in ultimele luni mi se refuza dreptul de a-l vizita, de vorbit la telefon cu baiatul nu am mai vorbit de 3 ani deoarece ia fost schimbat nr de telefon ce il lasasem, iar daca o sun pe fosta sotie sa ma interesez de baiat si sa vorbesc cu el mi se interzice, chiar mi-a facut plangere la politie precum ca o sun si o deranjez.
II. tot in hotarea de divort este precizat ca trebuie sa platesc 25% din venitul realizat, ceea ce am facut mereu ... iar in ultima vreme am ramas fara servici si tot platesc lunar cat de mult imi pot permite, chiar daca nu realizez nici un venit si nu am o suma fixa de platit ... fosta sotie santajandu-ma oarecum si mentionand ca nu ma lasa sa imi vad baiatul pana nu ii dau mai multi bani.
    Intrebarea mea este : cui ma pot adresa sau ce pot face pt a-mi putea vedea baiatul ? ( precizez ca am fost la politia pe raza localitatii in care locuieste, raspunsul fiind sa ii aduc mesajele in care eu cer sa il vad si ea ma refuza , desi eu nu am dreptul sa cer de la compania de telefonie acele date )

RASPUNS:
I. pentru faptul ca mama copilului nu respecta programul de relatii personale puteti face urmatoarele:
1. sesizare la serviciul public de asistenta sociala  pentru declansarea unei proceduri de  monitorizare a situatiei pe care o reclamati, potrivit Legii 272/2004 completata si modificata;
2. plangere penala prealabila pentru nerespectarea programului de relatii personale la sectia de politie de la domiciliul mamei copilului ( va este necesar un martor care a vazut ca ati fost de cel putin 2-3 ori sa luati copilul  si nu v-a fost dat; daca acum nu aveti un astfel de martor, mergeti de 2-3 ori cand aveti program cu un prieten pana la domiciliul mamei, solicitati-i acesteia sa va dea copilul iar martorul sa asiste la acest refuz, apoi formulati plangerea si propuneti audierea martorului, plangerea se face intr-un  termen de 3 luni de la data la care a fost savarsita fiecare fapta pe care o reclamati. )
3.  executare silita ( va adresati unui executor judecatoresc caruia trebuie sa-i prezentati hotararea judecatoreasca prin care v-a fost incuviintat programul de relatii personale in copie legalizata de instanta care a pronuntat hotararea.

II.
pentru faptul ca nu realizati venituri,
Incercati sa trimiteti bani pentru copil prin mandat postal, in functie de posibiltatile pe care le aveti.
Aveti obligatia legala de contribui la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copilului. Imprejurarea ca prin hotararea de divort  aveti stabilit un procent de 25% din veniturile realizate si ca nu realizati venituri  nu va exonereaza  de obligatia de intretinere a copilului, pentru ca aveti posibilitatea de a dobandi mijloacele pentru a plati obligatia de intretinere.

Va puteti adresa instantei de judecata pentru modificarea obligatiei de intretinere in sensul ca ea sa se stabiliasca in functie de venitul minim pe economie, acesta fiind practica in situatia debitorilor intretinerii care nu realizeaza venituri.

Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite