miercuri, 26 decembrie 2012

Atunci când părinții mei au uitat să fie prieteni


articol de  

Colecția “Mai bine vorbim despre asta” de la Editura Gama este foarte utilă în peisajul editorial românesc, populat aproape 90% de zâne și dinozauri. Astăzi am să vă vorbesc despre o carte de care sper să nu aveți nevoie, însă, în caz că aveți nevoie, e bine să știți că există. Cartea se numește “Atunci când părinții mei au uitat să fie prieteni”, este scrisă de Jennifer Moore-Mallinos și tradusă de Laura Frunză.
E povestea unei fetițe a cărei familie era foarte “comme il faut”. Părinții erau veseli și se jucau mereu cu ea, acasă era frumos și bine. Până într-o zi când mama și tata au uitat să fie prieteni. Fetița și-a dat seama despre asta, pentru că mama și tata nu se mai jucau jocuri de societate, ba chiar îi auzea certându-se și uneori mama plângea singură în camera ei. Apoi, tata s-a mutat și chiar dacă nu mai locuiau împreună, părinții ei au redevenit prieteni și uneori mai petrec câte o seară în familie, în special la aniversările fetei. Chiar dacă multă vreme fetița s-a gândit că mama și tata s-au certat din cauza ei, până la urmă a înțeles că uneori adulții uită să fie prieteni.
Dacă vă recunoașteți scenariul de mai sus, cartea asta s-ar putea să vă ajute. Este doar un pretext de discuție pe această temă,  o șansă pentru copil să se regăsească într-o poveste. Cartea costă 19 lei și este recomandată de la 3 ani la 10 ani.
Eu nu i-am citit cartea Irinei, pentru că situația descrisă nu ni se potrivea. Eu și tatăl ei n-am fost niciodată  “comme il faut”. Nu prea aveam seri cu jocuri de societate în familie, iar aniversările erau destul de chinuite. La noi cartea asta a ajuns prea târziu, de aceea sunt dispusă să o ofer unei mame care are nevoie de ea. Am un singur exemplar și sper să rămână mult și bine în sertarul meu cu cărți de dat. Dar dacă vă trebuie această carte, dați-mi un mail și e a voastră.
       Dacă doriți să achiziționați această carte dați click  aici

Niciun comentariu:

Cele mai citite