miercuri, 11 septembrie 2013

Legea 272/2004 a fost, in sfarsit, adoptata de Parlament

Dupa eforturi care au dorat 5 (cinci) ani, s-a finalizat procesul de modificare a legii 272/2004. Pe data de 3 septembrie 2013 Camera Deputatilor a adoptat  aceasta lege.

Multe din propunerile extrem de constructive pe care ARPCC le-a facut autoritatilor statului, desi acceptate de catre MMFPS si CSM, au fost insa respinse (nemotivat, consideram noi) de catre Ministerul Justitiei. Cu toate acestea, cel putin 7 articole de lege au avut un aport covarsitor din partea ARPCC. Puteti consulta aici textul legii care contine sublinieri ale paragrafelor propuse de catre asociatia noastra.

Avem placerea sa le prezentam publicului larg pentru ca ele "duc inainte" intelegerea modului in care copilul aflat in divort poate sa fie protejat in mod efectiv de catre parinti si organele statului.

Setul complet de propuneri (acceptate de 2 dintre cele 3 organisme ale statului abilitate) pot fi consultate aici. Speram ca in viitor organele statului sau chiar parlamentari care doresc binele familiei sa le preia pentru a le repune in discutie la o eventuala modificare ulterioara.


6 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua,
Am citit pe site-ul Dvs info cu privire la modificarile Legii 272/2004, adoptate de Camera Deputatilor.
Intrebarea mea: cat va dura pana cand aceste modificari vor fi promulgate?
Va multumesc

ARPCC spunea...

Legea este in vigoare. Este promulgata deja. Cu deosebita consideratie. Colectivul ARPCC.

Cristi spunea...

Mai multe detalii:
Legea 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 a fost promulgata vineri, 27 septembrie 2013 si urmeaza a fi publicata in Monitorul Oficial.
Poate sa ne spuna cineva pricepu, la cat timp dupa publicare in M.O. intra in vigoare. LEgea va intra in vigoare in 3 zile de la publicarea in MO, conform Constitutiei. Cristi

Anonim spunea...

Multumesc pt raspuns.
Ce pot face, avand in vedere ca aceasta Lg prevede ca violenta, alcoolul,sunt motive temeinice pt acordarea autotitatii parintesti exclusive, dar totusi aceste aspecte dovedite, de altfel, in instanta, au fost ignorate?
Cu stima,
Loredana

un membru ARPCC. spunea...

o opinie: Sa nu confundati faptul ca dvs ati adus anumite hartii cu ideea ca ati probat violenta sau alcoolismul serios. Daca instanta nu a retinu in motivare inseamna ca probele dvs nu au convins. De regula motive temeinie inseamna ca se ajunge ca DGASPC-ul de exeemplus a intervina pentru batai, ca sunt acte de la IML cu copilul batut, etc. Din pacate judecatorii romani ignora palmutzele venite de la parinti desi in strainatate acesta e un criteriu esential pe care se pierde custodia. La noi, in opinia judecatorilor, daca loveste un parinte in scop educativ, e permis.

va recomandam sa va inscrieti pe newsletter-ul ARPCC. puteti beneficia de informatii utile, zicem noi.

inscrierea se face pe www.arpcc.ro/parinti.

Anonim spunea...

Hartiile aduse de mine sunt un ordin de protectie, un medico-legal al copilului si un raport psihologic facut in urma intalnirilor de fata cu tatal. Iar in acel raport, cei de la DGASPC au certificat faptul ca minorul a fost traumatizat de tata. Faptul ca este un impatimit al licorilor bahice am dovedit-o cu inreg, si permis suspendat pt conducere sub infl bauturilor alcoolice.
Deci nu poate fi vb de cateva palmute.
Iar in strainatate un astfel de comportament te cam pune in spatele gratiilor, nu?
Am sa tin cont de recomandarile dvs si ma voi inscrie pe newsletter-ul ARPCC.
Va multumesc,
Loredana

Cele mai citite