Articolul poate fi gasit si aici
Membrii ISPC(Intenrational Shared Parenting Council) au întâlnit parlamentarii Consiliului Europei, în mod special pe deputatul Luxembourg-ului, Françoise Hetto-Gaasch.
Noi am prezentat ISPC, consiliul pentru rezidența alternată, recare grupează științifici, profesioniști și actori ai societății civile în părți echivalente, cu o repartiție de gen egală a membrilor biroului executiv. Am dat de asemenea, concluziile ultimelor colocvii pe care le putem găsi pe site-ul ISPC.
Principalele puncte erau prezentarea resultatelor cercetărilor recente. Aceste puncte au marcat deputații prezenți.
Sănătatea copiilor nu este protejată la fel în Europa
Pentru cititorii acestui blog, noutatea este reprezentată de prezentarea doctorului Vittorio Vezzetti care se interesează de consecințele psihologice și biologice create de pierderea unui părinte.
Conform acestui pediatru italian, s-a demonstrat faptul că pierderea unui părinte este cauza complicațiilor de tipul creșterea cronică a cortizolului și aceasta este corelată cu mai multe boli la o vârstă adultă ( depresie, osteoporoză, obezitate, hiperglicemie, etc.). În plus, conform mai multor cercetări recente, aceste efecte pot avea legătură cu ceilalți hormoni cu consecințe ce nu erau încă imaginabile acum 10 ani. Ori riscul de pierdere parentală în urma divorțului este strâns corelată cu rezidența unică ce prevalează în majoritatea statelor.
În consecință, sănătatea copiilor și a adulților în care se vor transforma, nu este protejată la fel în toate țările Europei. Problema vine din faptul că această chestiune a fost mereu tratată greșit, ca o chestiune locală, de drept familial. Cercetările în domeniul sănătății arată , din contră, că este vorba de o temă generală de sănătate publică și de dreptul la sănătate a copiilor. Pe această problemă, Comunitatea Europeană ar putea avea o linie directoare comună. Vittorio Vezzetti face apel la deputați să treacă de la un sector pur juridic la un câmp științific cu scopul de a stabili în Europa linii de orientare bazate pe rezultate convergente ale cercetării științifice acreditate.
Ceilalți vorbitori au amintit apoi avantajele rezidenței alternate egalitare asupra sănătății psihice a copiilor și a adolescenților ( a se vedea biletul nostru din 27 ianuarie 2016). Ei au subliniat din nou că acest conflict al părinților, real sau întreținut de un părinte, nu poate conduce la penalizarea copiilor prin îndepărtarea de către un părinte( a se vedea biletul nostru din 9 martie 2016).
O acțiune care va continua
Participanții , oratorii și deputații au decis să continue acest gen de prezentare care nu este nici partizană, nici reductivă și care se centrează pe bunăstare și viitorul copiilor, oricare ar fi peripețiile vieții părinților lor.
ref.[ngo4570]
Colectivul ARPCC
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai citite
-
ÎNTREBARE: Sunt mama unui băieţel de 6 ani,am custodie comună cu tatăl lui.M-am recăsătorit şi soţul meu este în Anglia. Nu pot pleca c...
-
Întrebare de la un judecător: Potrivit art.400 NCC locuinta copilului minor se stabileşte la părintele cu care locuieşte în mod stator...
-
Avem plăcerea să punem la dispoziţia specialitilor H otărârea nr. 387-201/2014 din 12.06.2014 emisă de către Tribunalul Călăraşi ( Președ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu