Întrebări frecvente

Cu ce mă ajută pe mine Asociația?
Munca voluntară depusă de membrii Asociație în folosul celor aflați în momente delicate i-a ajutat să-și regăsească echilibrul, pacea și un scop pentru care să trăiască. Credința că sunt și alții asemenea ție dar alături de tine te face să fii optimist și să privești cu mai mult curaj greutățile vieții. Și în final, faptul că devii util copiilor care mâine vor fi tați sau mame, dă un sens nou vieții și bucuria de a trăi.

Cu ce vă ocupați de fapt?
Membrii noștri lucrează ca traducători, editori, consultanți sau educatori pentru părinții care solicită custodia comună și pentru promovarea acesteia. Pe lângă aceste abilități tehnice căutăm să dezvoltăm în noi și în cei de lângă noi spiritul de inițiativă, spiritul cetățenesc, altruismul și mai ales dorința de a învăța lucruri noi.  Acestea sunt trăsăturile care îi caracterizează pe cei care militează pentru drepturile taților și ale copiilor din România. Suntem siguri că și dvs. aveți ce să oferiți celor din jur. Cauza noastră cere doar timp și pasiune. Doar împreună, lucrând serios putem schimba masiv jurisprudența învechită din această materie și să o înlocuim cu o jurisprudență de calitate.

Puteți să mă ajutați în procesul de divorț?
Nu direct. Suntem un grup care cunoaște mecanismul justiției din România iar misiunea noastră este de a vă pune la dispoziție dvs. și avocatului dvs. experiența noastră într-o formă cât mai lizibilă, utilizând  internetul. Vă sfătuim că citiți cât mai mult din lucrurile publicate de noi. Resursele pe care vi le punem la dispoziție, poate nu perfecte încă, reprezintă cea mai mare și mai bine organizată bază de cunoștințe din România relativ la problematica custodiei comune. Suntem deja o sursă de referință pentru mulți avocați, mediatori și judecători implicați în cauze cu minori. Încercăm să structurăm informația de așa natură încât să vă fie accesibilă și dvs. pentru că dacă veți înțelege mai bine problematica custodiei comune veți putea corecta eventualele greșeli ale avocatului (fiind un domeniu cu multe schimbări calitatea serviciilor avocaților variază foarte mult) iar astfel să puteți influența calitatea actului  de justiție. Ne-am bucura ca nu doar unul dintre părinți să citească ci ca amândoi că citească materialele publicate de noi pentru că dacă acest lucru se va întâmpla, suntem convinși că veți putea chiar dvs să reglați mult mai ușor eventualele diferenduri, apelând eventual la o modalitate necontencioasă de finalizare a divorțului. Astfel copilul dvs. și dvs. personal veți avea multe de câștigat.

Ce fac dacă am o întrebare privitoare la custodie?

Foarte multe din răspunsurile la întrebările dvs. se regăsesc în manualele scrise de noi în Wikipedia, mai ales în manualul părintelui divorțat. Majoritatea cunoștințelor noastre sunt stocate acolo. Blog-ul ARPCC poate, de asemenea, să fie o resursă utilă, dacă căutați articolele etichetate ca "sfaturi pentru părinți". Dacă consultând cu atenție materialele descrise mai sus nu ați găsit răspuns la întrebările dvs. puteți să ne adresați o întrebare aiciNe rezervăm dreptul de a răspunde doar întrebărilor care sunt pertinente și suficient de generale încât să intereseze și alți cititori și cărora nu li s-a mai dat răspuns pe blog-ul nostru sau în materialele publicate. Ne rezervăm, de asemenea, dreptul de a publica întrebarea și răspunsul, după ce vom fi anonimizat orice informații personale. Vă rugăm să notați faptul că întreaga activitate a asociației este realizată exclusiv prin muncă voluntară a unor oameni care au familii și servicii și. poate, ei înșiși sunt implicți într-un proces de divorț. Deci suntem, extrem de ocupați. Am aprecia dacă ați începe să ne adresați întrebări doar după ce ați investit minim 10-20 de ore citind materiale de pe situl nostru. 

Cum pot ajuta Asociația?
Avem nevoie în principal de implicarea dvs. Timpul pe ni-l puneți la dispoziție este de cel mai mare preț. La fel și cunoștințele și abilitățile dvs. de traducător, editor, consultant, educator, mediator sau orice altă activitate pe care să o prestați voluntar. Pentru mai multe detalii completați formularul de contact. Totuși, dacă timpul dvs. este limitat și doriți să contribuiți altfel, vă invităm să sponsorizați una din traducerile pe care dorim să le efectuăm.

Alte întrebări şi răspunsuri puteţi să le găsiţi aici

Cele mai citite