miercuri, 2 octombrie 2013

Model declaratie de recurs privitoare la refuzul instantelor de a acorda pensie in natura unui parinte custodian nerezident

Model de recurs la CA Bucuresti privitor la refuzul instantelor inferioare (judecatorie/tribunal) de a acorda unui parinte nerezident dreptul de a plati in natura pensia de intretinere, desi instantele au confirmat autoritatea parinteasca comuna pentru respectivul parinte.

Documentul se poate consulta aici.

Pentru alte astfel de modele propuse de ARPCC puteti consulta aici.

Sugeram tututor parintilor aflati in aceasta situatie (de refuz nejustificat al possibilitatii platii pensiei "in natura") sa utilizeze toate caile legale (apel, recurs) pentru a obtine acest drept dat de legiuitor dar extrem de des (si pe motive nelegale) refuzat de catre instante (care din pacate nu inteleg inca esenta ideii de autoritate parinteasca comuna).

Sugeram de asemena avocatilor si mediatorilor implicati in cauze pentru minori si care reprezinta parinti nerezidenti sa faca tot posibilul sa explice justitiabililor importanta ca obligatia de intretinere a copilului sa se efectueze in natura, lucru care strange relatia parinte-copil, cu efecte pozitive asupra implicarii parintesti pe termen lung si deci a pastrarii unor modele parentale corecte pentru copilul in cauza. Daca aveti astfel de cazuri am aprecia faptul ca ne informati cu privire la nr. dvs. de dosar, deoarece ARPCC lucreaza in prezent pentru a sensibiliza Ministerul Public in sensul de a promova un recurs in interesul legii pe aceasta tema.

Colectivul ARPCC

Niciun comentariu:

Cele mai citite