In emisiunea "Tableta de sanatate" de pe postul de televiziune TVR Craiova, prezentatoarea Ramona Săseanu a dezbatut subiectul alienarii parentale in Romania.
Invitați:
Suzana Pavlov - psiholog/psihoterapeut
Claudia Diaconu - asistent social
Cosmin Guță - avocat
Într-o definiție dată de psihologi, alienarea parentală înseamnă că, prin gânduri, acțiuni şi maniere verbale sau non- verbale un copil este abuzat emoțional și îndoctrinat, pentru a-l determina să creadă că celălalt părinte este un dușman sau pentru a-i sugera ostilitatea sau inferioritatea acestuia. Prin comportamentul său, părintele alienator încearcă să îl atragă pe copil de partea sa şi să îl întoarcă împotriva celuilalt.
În anul 2016, prin Dispoziția nr. 2/2016 a Colegiului Psihologilor, fenomenul alienării părintești a fost recunoscut și în România ca formă de abuz psihologic sever asupra copilului.
Alienarea parentală intervine, de regulă, în momentul divorțului sau încetării conviețuirii dintre părinții copilului și este, din păcate, arma la îndemână pentru părintele rezident de a se răzbuna pe părintele care părăsește locuința familiei și este astfel, separat fizic de minor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumim pentru comentariul dvs. Acesta va fi moderat in cel mai scurt timp posibil.
Politica sitului nu permite schimbul de adrese de e-mail, limbajul licentios sau atacul la persoana.
Colectivul ARPCC