TEMA ȘI OIECTIVELE CONFERINȚEI
Cea de-a cincea conferință internațională privind custodia comună, co-sponsorizată de către Consiliul Internațional pentru Custodie Comuna (ICSP) și de către Școala de asistență socială a Universității din British Columbia, a reunit în cadrul conferinței specialisti și practicieni in domeniul familiei din două domenii de practică, custodie comună și violență familială, sub tematica conferinței, Intersectarea custodiei comune și a violenței în familie.
Obiectivele noastre au fost să deschidem canale de comunicare și să începem un dialog pe această temă și să dezvoltăm orientări cu privire la dreptul familiei și practica terapeutică atunci când custodia minorului după divorț devine o problemă conflictuala intre părinți, iar violența în familie poate fi o problemă de îngrijorare, indiferent dacă a fost, este sau va fi prezenta. Am căutat să soluționăm impasul actual privind modul în care ar trebui să se desfășoare legea familiei atunci când violența în familie este o problemă de îngrijorare în cazurile contestare a custodiei copiilor.
De asemenea, am căutat să abordăm patru aspecte conexe referitoare la practica juridică și terapeutică la intersecția dintre custodie și violență în familie: educație și formare în domeniul prevenirii violenței în familie; evaluarea și screeningul violenței în familie; intervenții specializate în cazurile cu antecedente de violență în familie; și alternative la custodia comună în situații de violență în familie.
RECOMANDĂRI PENTRU REFORMA LEGII, POLITICĂ ȘI PRACTICĂ
1. Violența în familie încadrată în funcție de gen și privită ca „violență împotriva femeilor” ar trebui să dea loc unor conceptualizări mai neutre în materie de gen, cum ar fi „abuzul fața de partener ”.
2. În același timp, mamele și copiii sunt afectați de violența în familie într-un mod diferit față de tați, și violența împotriva femeilor și violența familială bazată pe gen este o problemă gravă, în special în timpul separării părinților și al divorțului.
3. Cunoștințelor despre violența în familie, și alienarea parentală ca formă de violență în familie, în cazurile de custodie contestate, au avansat semnificativ în ultimii ani ani, iar aceste cunoștințe ar trebui încorporate în eforturile de reformă în practica profesională, politici și drept.
RECOMANDĂRI PENTRU REFORMA LEGII, POLITICĂ ȘI PRACTICĂ
1. Custodia comună este un aranjament viabil post-divorț care este optim pentru dezvoltarea și bunăstarea copilului, inclusiv pentru copiii părinților non-violenți dar aflați într-un conflict. Prin urmare, susținem o prezumția legală a custodiei comune în dreptul familiei.
2. Susținem o prezumție legală împotriva custodiei comune în cazurile de violență în familie.
3. Violența în familie este o chestiune de drept penal, iar daca copiii asistă la violența în familie acest fapt reprezintă o problemă de protecție a copilului.
4. Alienarea parentală reprezintă o formă gravă de violență în familie și abuz asupra copiilor în cazurile contestate de custodie a copiilor.
5. Atragem atenția asupra reformelor necesare în practica profesională în patru domenii cheie.
6. Educația și formarea practicienilor specializați în probleme de violența în familie în timpul separării și a divorțului
7. Monitorizarea cazurilor cu antecedente de violenta în familie
8. Masuri prevenție în cazuri istorice de violența în familie în cazul în care intervențiile specializate pot permite custodia comuna
9. Alternative la custodia comună în cazurile de violență în familie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumim pentru comentariul dvs. Acesta va fi moderat in cel mai scurt timp posibil.
Politica sitului nu permite schimbul de adrese de e-mail, limbajul licentios sau atacul la persoana.
Colectivul ARPCC