Pagini

marți, 22 octombrie 2013

Am pierdut procesul de reincredintare. Doresc custodia comună si am nevoie de sprijinul ARPCC

Întrebare:
Am pierdut nedrept procesul de re-încredintare, doresc custodia comună, am nevoie de sprijinul ARPCC..Mulţumesc.

Răspuns:

Din păcate ARPCC nu funcţionează ca organizaţie de sprijin pe cazuri particulare ci ca grup de voluntari pt cazul general (schimbat legislaţia, petiţionat autorităţile, etc.) Luaţi-vă un avocat şi cereţi custodie comună. În general procesele în care cereţi custodie comună se câştigă. În subsidiar:
-          puteţi încerca şi pensie în natură … aici sunt probleme pt că instanţele refuză dar refuzul e ilegal … sunt multe procese în care România va ajunge la CEDO pt acest refuz nejustificat al judecătorilor de a aplica legea (art. 530) dar e important să cereţi asta pentru că  în timp presiunea pe judecători se va mări şi astfel vor începe să acorde pensie în natură. Există modele despre cum se poate formula o astfel de cerere în baza de cunoştinţe a ARPCC … dar trebuie să citiţi şi dvs şi avocatul dvs/
-          puteţi încerca (dar nu recomandăm) schimbarea deciziei privitoare la locuinţa (adică copiii să locuiască la dvs şi mama să aibă acces la ei inclusive în locuinţă) … şansele sunt minime deşi în prezent legea 272/2004  modificată cuprinde criterii clare de stabilire a locuinţei … nelegate de criteriul sexului copilului … totuşi nu credem încă că sunt prea mulţi judecători care să “cuteze” să schimbe “cutuma” care zice că “copilul se dă la mamă” cu orice preţ
-          citiţi, citiţi, citiţi – pe situl ARPCC şi pe blog-ul nostru sunt foarte multe Informaţii utile şi, spunem noi, destul de bine structurate. Trebuie să vă documentaţi ca să “stăpâniţi materia” mai bine decât chiar avocatul dvs. E posibil. Investiţi timp şi răbdare şi veţi reuşi.
Cu deosebită consideraţie
Colectivul ARPCC

PS: desigur, dacă doriţi să contribuţii puteţi oricând să ne furnizaţi datele pentru donaţiile de 2% din impozitul pe salariu (la 1 ianuarie ne vor fi utile) şi puteţi convinge alţi colegi, prieteni, rude să redirecţioneze cei 2% din impozitul pe salariu pentru ARPCC … e o implicare minimal, nu vă costă nimic, dar poate ajuta pe termen lung societatea să progreseze

PPS: De asemenea vă puteţi voluntaria să faceţi munca în sprijinul asociaţiei (atenţie! Nu pentru procesul dvs) – avem nevoie de voluntari serioşi care să promită că se vor înveşti 3-5 ore săptămânal pentru cauza comună, fără să ceară ceva în schimb, timp de minim 1-2 ani de zile… ARPCC deja avut un impact mare asupra societăţii româneşti … atingem sute de judecători şi avocaţi cu informaţiile publicate de noi, am schimbat legea 272/2004 în favoarea copiilor şi a părinţilor nerezidenţi,etc. Se poate face treabă dacă se trece peste mentalitatea românească “individualistă” că “mă lupt doar pt cazul personal”





4 comentarii:

  1. Poate asociatia sa sprijine un proces pentru custodie comuna si in special in concretizarea acesteia printr-un material sinteza cu antetul asociatiei care sa poata fi prezentat in instanta si care sa sustina taticii in demersul lor intrucat sunt convins ca numai prin sprijin direct se pot schimba cutuma si mentalitatile celor care judeca aceste procese si de care se folosesc atunci cand nu au argumente si cand decid soarta unor copii chiar impotriva dorintei acestora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista pe net material cu stampila si antetul ARPCC – pe care le puteti folosi – vedeti sectiunea rcomandari. Daca sesizat nevoa unor recomandarisuplimentare cu character de generalitate vom fi dispusi sa emitem astfel de recomandari.

    Cand vom avea suficienti voluntari sa faca munca generala (petiononare, schimbare legi, etc.) poate ne vom gandi si la sprijin pentru cazuri concrete. ARPCC nu este o organiztie a “tatilor” ci o organiztie a parintilor care se preocupa de bunastarea copiilor aflati in divort. Deci va sprijini in ipoteza ca vom avea vrodata resurse atat mame cat si tati care se vor confrunta cu situatii discriminatorii sau de risc pentru copii.

    Cu deosebita consideratie
    Colectivul ARPCC

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru raspuns. Sunt de acord , copii trebuie sa creasca alaturi de ambii parinti, sau sa petreaca cat mai mult timp cu fiecare dintre cei doi parinti, conteaza enorm atat pt copii cat si pentru parinti. Stiu ca organizatia nu sprijina doar tatii ci familia dar din pacate justitia discrimineaza pe fata tatii aparand doar interesele mamelor .Sper sa ma pot sfatui cu dvs. in timp real in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Luati-va un avocat si studiat ce aveti pe net. Mai mult nu putem ajuta in prezent. Cu deosebita consideratie.
    CB

    RăspundețiȘtergere

Va multumim pentru comentariul dvs. Acesta va fi moderat in cel mai scurt timp posibil.
Politica sitului nu permite schimbul de adrese de e-mail, limbajul licentios sau atacul la persoana.

Colectivul ARPCC