Pagini

joi, 9 mai 2013

Mama Lita Ford are un alt fel de mesaj de Ziua Mamei.


Lita Ford este o chitaristă și cântăreață de rock, care a fost respinsă de cei doi fii, ca urmare a alienării parentale. Video-clipul mai jos, numit ”Mama”, vorbește despre fii săi și face aluzie ei la problema alienării parentale. Acest articol este preluat din ziarul USA Today.

Fosta chitaristă a formației Runaways, cu care a lansat la sfârșitul anilor '80 hituri solo cu Kiss Me Deadly” și "Close My Eyes Forever" a dedicat inițial cântecul (parte a albumului Runawayși videoclipul ca pe un mesaj pentru cei doi copii ai săi, de care a fost îndepărtată ca urmare a alienării părintești. Dar, atunci când Ford a văzut câți dintre fanii ei trăiesc situații similare, și au reacționat pozitiv la lansarea de anul trecut a acestui cântec, ea a înțeles cât de profund atinge această melodie ascultătorii săi.



"A fost odată femeie a venit la o întâlnire cu fanii din California. Avea tatuate versurile melodiei Mama pe spate", spune Ford, acum în vârstă de 53 de ani. ”O altă femeie a venit și a dat mâna cu mine. Pentru că ea deși era tăcută părea că vrea să spună ceva, am întrebat-o: 'Ai ceva ce vrei să-mi spui?'. Până la urmă, acea tânără și-a făcut curaj și a început să îmi spună, în timp ce plângea, că nu își mai văzuse fiul ei de opt ani de zile. Ea a plâns ca un copil mic, și am înțeles ce se simte ca părinte înstrăinat de copiii săi."”

Alienarea părintească este "o chestiune profund, confuză pentru toți cei implicați - părinți și copii deopotrivă," spune Ford, care este mamă a doi copii, cu vârsta de 16 și respectiv 12 ani. "Este oribil. Și lucrurile nu se încheie niciodată cu adevărat, spre deosebire de o moarte în familie. În cazurile de alienare, părintele țintă rămâne într-o stare intermediară extrem de dureroasă

În timp ce Linda speră că fiii ei vor vedea acest material video, ea spera, de asemenea, că mesajul va ajunge la alte persoane aflate în situații similare și că "le va da credința și puterea de a trece prin toate aceste lucruri dureroase prin care sunt obligați să treacă pentru a-și proteja copiii și a le asigura acestora condiții de siguranță și sănătate mintală optimă"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru comentariul dvs. Acesta va fi moderat in cel mai scurt timp posibil.
Politica sitului nu permite schimbul de adrese de e-mail, limbajul licentios sau atacul la persoana.

Colectivul ARPCC