Întrebare:
Am obtinut o decizie judecatoreasca in urma unei tranzactii pe cale amiabila... Dupa nici o saptamana de la semnat, se pare ca avem probleme in a defini care sunt a doua si a patra saptamani ale lunii, asa cum e scris in sentinta judecatoreasca. Va rog sa ma ajutati in stabilirea acestor saptamani. Regret ca am semnat ca primarii fara sa ne punem problema implementarii acestui program, el fiind propus in forma actuala de avocati
Răspuns:
Ca sa raspundem la intrebarea dvs, vă sugerăm să consultați modelul de plan parintesc care se găsește aici: http://www.arpcc.ro/formulare. În pagina numita „Calendar”aveti o desciere exacta a ce inseamna saptamana para si saptamana impara. Judecatorul cand s-a pronuntat cu privire la a doua si a patra saptamana a intentionat sa spuna, saptamanile pare ptr tata si saptamanile impare pentru mama. Ideea de baza este ca parintii vor vedea copiii alternativ (mama in saptamanile impare, 1,3,5,7,9,11, …133, 135, etc. Iar tatal in saptamanile pare 2,4.6.8.10, 12, …, 240, 242, …
Orice alta interpretare este un abuz care un face decat sa inflameze spiritele in detrimnentul copiilor. Mai ales ca sunt luni in vare weekendul este “taiat” de trecerea de la o luna la alta, sau luni care contin 5 weekend-uri.
Va sugeram sa transmiteti acest mesaj si catre mama copiilor dvs. ca sa inteleaga ca modul de calculare a weekendurilor pare si al celor impare nu este o inventie de-a dvs. ci un mod unitar care a fost deja dezbatut si clarificat de organizatiile specializate.
In incheierea mesajului nostru, speram ca si dvs si mama copiilor dvs. o sa gasiti resursele de trata aceste mici neclaritati cu obiectivitate si calm, pornind de la o baza de conlucrare si de la o pozitie de egalitate/respect reciproc. Tineti minte ca un divortul in sine este “traumatizant” ci mai ales relatiile post divort dintre parinti pe de o parte (de exemplu nivelul de conflict) precum si relatia parinte nerezident -- copil pe de alta parte (de exemplu necesitatea de a exista un acces suficient intre parintele nerezident si minori + evitarea boicotarii relatiei de catre parintele rezident)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumim pentru comentariul dvs. Acesta va fi moderat in cel mai scurt timp posibil.
Politica sitului nu permite schimbul de adrese de e-mail, limbajul licentios sau atacul la persoana.
Colectivul ARPCC