luni, 29 septembrie 2014

Pot sa propun instantei un plan parental care implica un program detaliat pe varste?

INTREBARE :
Buna ziua,
Sunt in pregatirea procesului de custodie, am schitat un program de vizita pe etape de varsta:
1-3 => 2x3ore in zile lucratoare + 12 ore pe weekend la mine
3-7 => 2x3ore in zile lucratoare + 1 weekend la mine
7-18 => 2 saptamani la mine , 2 la mama
Exista precedent in Romania in care un judecator a aprobat un plan pe 17 ani? Sau macar sa fi fost pe 1-2 etape de varsta ? Unde am intrebat mi-au spus ca judecatorii aproba numai starea de moment. adica acum, urmand ca eu sa mai dau pe la tribunal de vreo 3 ori in viitor. Raspunsul dvs e important pt discutiile cu avocatii de luni 29 sept.
Daca nu se poate nu e o problema.
Va multumesc,
PC

RASPUNS :
Daca exista o intelegere intre dvs si fosta partenera judecatorii o vor aviza. Judecatorii inteleg ca nevoile de timp parental ale copilului se schimba odata cu varsta.

Petitia ONU pentru recunoasterea alienarii parentale ca violenta si abuz impotriva copiilor

Buna ziua,
Tocmai am semnat si noi petitia ONU pentru recunoasterea alienarii parentale ca violenta si abuz impotriva copiilor. E importantant pentru ca ONU are un colectiv care lucreaza la revizuirea manualului international al bolilor. Recunoasterea oficiala a alienarii de catre ONu ar permite sa se intevina mai rapid in aceste situatii de abuz prevenind asftel separarea copiilor de parintii lor. Daca doriti sa va alaturati acestei petitii va rugam sa dati click pe link-ul de mai jos. Va multumim.
Colectivul ARPCC

link-ul este aici: http://www.change.org/p/united-nations-recognize-parentalalienation-as-violence-and-abuse-against-children


[ngo2000]

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Custodia in SUA (statul Washington): Părinţii primesc prin lege timp egal pentru îngrijirea copiilor



articol de Bill Harrington

Statul Washington este acum un stat care în mod oficial susţine coparentalitatea în cazul familiilor afectate de separarea părinţilor, scrie editorialistul Bill Harrington. E timpul ca legislativul din Washington să adopte o lege prin care să se stabilească organizarea de planuri parentale standard care prevăd o perioadă de timp semnificativă pentru fiecare părinte.

Pentru a treia oară în 22 ani, statul Washington îşi conduce naţiunea către reforma dreptului familiei. De data aceasta, raportul se numeşte Raportul de Sinteză al Timpului Rezidenţial pregătit de către Oficiul de Stat al Administratorului pentru instanţele de judecată. Aceasta este o primă compilaţie de defalcare a timpului parental post-divorţ pentru copii, mame şi taţi făcută pentru prima dată la nivel naţionl. Numerele sunt colectate de la caz la caz şi de la comitat la comitat.

miercuri, 17 septembrie 2014

Problema custodiei comune ridicata la Geneva, la Palatul Natiunilor pe 12.09.2014

Dear ARPCC,

In the end last friday I went  to Geneve, at the Palais des Nations, and I succeded to talk few minutes to expose the criticities of actual pattern of divorce for children in most of countries.

It has been a prestigious moment to spread our argumentations and applications. The UN website of high commissioner for human rights has finally published my document:

You can have access to all the documentation from here:

Please find attached the recommendation for High Commissioner made by COLIBRI Federation.

Dr. Vittorio Vezetti

------------------------

RECOMMANDATIONS :

La Convention de New York (1989) sur le droit des enfants est violée dans la plupart des pays dans la partie qui recommende une relation continue et significative avec les parents. 1- Il est demandé que le Comité des Nations Unies sur les droits de l'enfant soit actif pour la diffusion rapide des modèles les plus avancés sur le thème FAMILLE et GARDE, même dans les pays moins développés à travers les médias numériques. 2- Il est recommandé d'introduire les connaissances par les impacts des campagnes sociales sur la santé de la perte de la «présence» de l'un des deux parents. 3- Nous lançons un appel à cette question pour que ne peut plus être abordée uniquement sur une base légale, mais meme d'un point de vue scientifique pour diffuser rapidement les dernières acquisitions biomédicales sur le sujet à travers les nouvelles technologies de l'information et à encourager les jeunes à demander comme principe l'engagement des deux les parents.

miercuri, 10 septembrie 2014

Cercetarea internationala la care ARPCC a fost parte este publicata acum pe situl ONU


Pentru informare:

Cercetarea internaitonala (la care au fost parte peste 20 de ONG-uri membre ale retelei Colibri, inclusiv ARPCC) este disponibila acum pe situl ONU. Aici:

Declaratia drepturilor copilului aflat in divort (ARPCC) este preluata de tot mai multe instante

Ocazionat de intrarea în vigoare a noului cod civil, în octombrie 2011, ARPCC lansa așa-numita Declarație a Drepturilor Copilului cu părinți divorțați ca parte din planul parental standard propus de APRCC (plan disponibil aici) şi respectiv ca parte din Declaraţia de bunăvoinţă pe care sugeram instanțelor să o propună părinților spre semnare la începerea procesului de divorț

duminică, 7 septembrie 2014

Raport emis de catre guvernul statului Washington (SUA) privitor al alocarea custodiei

Un foarte interesant raport emis de catre guvernul statului Washington (SUA) privitor al alocarea custodiei si timpul parental petrecut de fiecare dintre parinti cu copilul. Desi este in engleza graficele sunt edificatoare.

Documentul poate fi descarcat de aici: http://goo.gl/YIM2IM

Colectivul ARPCC

[ngo1954]

joi, 4 septembrie 2014

Am pregatit un plan parental care urmeaza a fi legalizat la notar, in Romania si as dori sa stiu daca acest plan se poate oficializa in Germania

INTREBARE:

Ma numes (... ) si as avea nevoie urgenta de consiliere in urmatoarea problema : sunt divortat, tatal unui copil de 9 ani , am custodie comuna cu mama copilului, copilul fiind la mama. Din septembrie mama si copilul se vor muta definitiv in germania . Am pregatit un plan parental care urmeaza a fi legalizat la notar , in Romania si as dori sa stiu daca acest plan se poate oficializa in germania si daca da cum se procedeaza ? Planul parental facut aici este valabil in Germania ?
Stiu ca va scriu in ultimul moment , eu maine trebuie sa semnez hartiile la notar , de aceea va rog, daca este vreo modalitate sa ma ajutati in timp util.
In speranta unui raspuns rapid, sau daca puteti sa ma puneti in legatura cu cineva care ar putea sa stie raspunsul, va doresc o zi frumoasa

RASPUNS:
Stimate domn. Un pan paretal este util si desigur ca poate fi legalizat la notar si se poate traudce sau apostila pentru a avea valoare in Germania. Ar trebui sa aiba valoare in Germania. Totusi (din ce intelegem noi) planurile parentale semnate la ntar au mai putina putere legala decat o hotarare judecatoreasca.. Exista anumite tratate si conventii internationale care protejeaza familiile transforntaliere. De exemplu conventia privitoare la pensia de intretinere sau la relatiile personale ale copilului cu paritnele nerezident. De asemenea exsita conventii privitoare la punerea in executare in alt stat a hotararilorr judecatoresti in materie civila. Dar cam toate vorbesc dspre hotarari judecatoresti si mai putin despre acte notariale. De asemeena chiar si in cazurile "nationale" un eventual refuz al unuia dintre parinti sa se conformeze celor agreate in planul parental va pune in imposibilitatea de a utiliza executorul judecatoresc (nu ca ar fi executarea judecatoreasca o formula functionala) deoarece executorul poate pune in executare doar hotarari judecatoresti iar nu acorduri notariale.

Sunt parinte rezident. Am dreptul sa imi vad copilul in cele 30 de zile cat locuieste cu parintele nerezident?

INTREBARE:
Buna ziua,
Am si eu o mare problema. Copilul meu este in vacanta la tata pentru o luna de zile incepand de pe data de 1 August. Inafara faptului ca tatal nu stiu unde locuieste cu acest copil imi este interzis sa-mi vad copilul in aceasta perioada. Astazi ma sunat fetita si era tare suparata. Fostul sot inafara de pensia alimentara nu il intereseaza prea multe de acest copil . Ideea este am dreptul sa-mi vad copilul pana pe 30 august? Mai ales ca tatal refuza sa ii ia temele copilului.

RASPUNS:

Din pacate daca un ati cerut expres instantei ca in timpul vacantei cat timp copilul este in grija parintelui nerezident (tatal in aceasta speta) sa aveti si dvs posibilitatea de a interactiona cu copilul din punct de vedere legal hotararea judecatoreasca nu va da dreptul sa interactionati cu copilul. Acum partea legala si partea morala a situatiei sunt lucruri total diferite. O asemenea exludere a paritnelui rezident din preajma copilului (sa nu cunaosca unde se afla pe parcursul celor 30 de zile) imposibilitatea de a dialoga la telefon, etc nu sunt lucruri normale. Parintii trebuie sa gaseasca maturitatea de a lasa la o parte razbunarile prin intermediul restrictionarii accesului la copil. In fond ele afecteaza cel mai mult pe copil.

Ce puteti face:

Cele mai citite