duminică, 3 februarie 2013

2% actioneaza acum. Iti ia maximum 10 minute. Mersi !

Bună,
În cazul în care nu te-ai hotărât cărui ONG să rutezi cei 2% din impozitul pe venit, îmi permit să îţi trimit formularul 2% pre-completat cu datele Asociaţiei la care lucrez eu. Este vorba de Asociaţia Română Pentru Custodia Comună.  ARPCC încearcă să îmbunătăţească condiţia copiilor care trec prin divorţ militând pentru implementarea bunelor standarde din străinătate şi în România. Anual peste 50.000 de copii trec prin divorţul părinţilor şi pentru mulţi dintre aceştia, divorţul reprezintă o traumă. Prin articolele de specialitate traduse în limba română şi publicate asociaţia încearcă se educe profesioniştii din justiţia pentru copiii (avocaţi, mediatori, judecători) pentru a ne asigura că minimizăm cât mai mult efectele negative ale divorţului acestor copii. Asociaţia publică regulat un newsletter pe teme de interes atât pentru părinţii aflaţi în divorţ cât şi pentru profesioniştii care îi asistă. Avem aproximativ 2000 de avocaţi, mediatori şi judecători pe lista noastră de mail. Nu în ultimul rând asociaţia pune la dispoziţia părinţilor ghidurile şi manualele prin care să înţeleagă mai bine cum să îşi protejeze copiii în timpul divorţului. Asociaţia exercită, de asemenea, un lobby eficient cu organele statului pentru promovarea unui cadru legislativ mai adecvat. Astfel, ARPCC a fost parte din procesul de implementare a noului cod civil, a lucrat colaborativ cu ministerele implicate în modificarea Legii protecţiei copilului şi a reuşit, în ianuarie 2013 promovarea primului recurs în interesul legii care va unifica jurisprudenţa din România legată de aplicarea noii legislaţii. Detalii despre acţiunile ARPCC şi rezultatele noastre, poti găsi aici: http://blog.arpcc.ro/p/2.html şi pe situl http://www.arpcc.ro/ . În măsura în care cunoşti şi alte persoane care ar putea să completeze acest formular (prieteni, colegi de serviciu sau persoane din familie) ţi-aş rămâne recunoscător dacă ai putea să faci forward acestui e-mail. Mulţumesc în numele tuturor voluntarilor ARPCC.
Codin Băltăgan

Instrucţiuni de completare:
În cazul în care doriţi sa redirecţionaţi cei 2% din impozitul pe venit, puteţi sa o faceţi în favoarea Asociaţiei Române pentru Custodia Comună. Termenul limită este data de 25 mai, iar declaraţiile 230 se depun la administraţiile financiare de la domiciliul contribuabilului, fie  direct, fie prin postă. Dacă aveţi certificat de semnătură electronică le puteţi semna şi depune chiar şi online. Ce trebuie să faceţi: 

1.     Ataşat puteţi găsi formularul precompletat cu datele asociației, în mai multe variante:


 vă rugăm să îl completaţi suplimentar şi cu datele dvs. personale. Nu trebuie să specificaţi suma cu care doriţi  să contribuiţi, va fi calculată de către organul fiscal 

2.     Printaţi în două exemplare şi depuneţi un exemplar la Administraţia Financiară în persoană (dânşii vă vor ştampila cel de al doilea. Alternativ, puteţi depune formularul prin poştă (scrisoare cu valoare declarată) dar asiguraţi-vă că data poştei este  înainte de  25 mai.  Dacă aveţi certificat de semnătură electronică puteţi să îl depuneţi online prin portalul e-guvernare.

3.     Pas opţional: V-am rămâne recunoscători dacă aţi binevoi să transmiteţi o copie semnată a acestui document către asociaţia noastră a ştii despre donaţia dvs. şi a face demersurile necesare cu Ministerul  de Finanţe, astfel încât donaţia dvs. să intre în contul asociaţiei.   Puteţi scana documentul şi să îl trimiteţi pe adresa contact@arpcc.or sau puteţi să îl transmiteţi la nr. de fax. 0318.105.272

4.     Atenţie: Această declaraţie este o declaraţie anuală, aşadar, în măsura în care nu o depui an de an, statul va reţine acest impozit în loc să îl retransmită ONG-ului selectat de tine anul anterior.  Ne-am bucura dacă pentru anul 2012 şi în viitor, aţi fi dispus(ă) să sprijiniţi asociaţia noastră. Dorim să menţionăm că niciunul dintre voluntarii ARPCC sau dintre membrii în consiliul de conducere nu este plătit. Banii provenind din donaţii sunt folosiţi integral pentru cheltuielile legate de misiunea asociaţiei (în principal tipărire materiale de popularizare a custodiei comune).

În numele voluntarelor şi voluntarilor noştri vă mulţumim pentru încrederea acordată
Colectivul ARPCC 

Niciun comentariu:

Cele mai citite